Nieuws

Huisdieren Zorg Plan

Bekijk nu ons preventieve gezondheidsplan! Betaalbare zorg voor uw hond en kat. Lees hier voor meer informatie. 

Ziekte Brucellose nu ook in NL

De nieuwe infectieziekte brucellose dook onlangs voor het eerst op bij vier honden in Nederland. Deze ziekte wordt veroorzaakt door Brucella canis bacterie en is, net als de vogelgriep en Q-koorts, overdraagbaar op mensen. Dit doet de alarmbellen rinkelen bij dierenartsen. Lees hier meer. 

Landelijke sterfte onder konijnen door virusziekte VHD

Recent zijn vanuit diverse delen van het land (onder andere regio Nijmegen, Groningen, Utrecht) meldingen binnengekomen over acute sterfte onder konijnen. Verschillende van deze konijnen, die als gezelschapsdier werden gehouden, zijn onderzocht door de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Uit dit onderzoek blijkt dat de dieren waarschijnlijk zijn gestorven als gevolg van de konijnenziekte VHD (Viral Hemorrhagic Disease), ook wel RHD (Rabbit Hemorrhagic Disease) genoemd. Klik hier om het hele artikel te lezen.

Kijkoperatie

Bij ons is het mogelijk om uw hond bij ons laparoscopisch te laten steriliseren. Dat wil zeggen door middel van een kijk operatie. Operaties via deze techniek vereisen bijzondere apparatuur, maar vooral ook veel ervaring in deze werkwijze. We werken daarom samen met dierenarts Klaas Vos, die zich heeft gespecialiseerd in deze methode en inmiddels zeer ervaren is.

Ziekte van Lyme

Wist u dat u uw hond ook tegen de ziekte van Lyme kunt laten vaccineren? Of dit in uw geval handig of noodzakelijk is, kunnen we het best tijdens uw volgende bezoek bespreken.

Dierenartsen waarschuwen huisdier-eigenaren voor voedingshypes

Dierenartsen waarschuwen voor de gevaren van een zelf samengesteld dieet dat steeds meer huisdiereigenaren hun hond of kat voorschotelen. Zo is een dieet van rauw vlees en botten niet per se beter voor de gezondheid van de dieren. 

 

Volgens de Volkskrant  volgen meer baasjes de voedseltrend die voorschrijft dat natuurlijk voedsel beter is voor honden en katten. "Er ontstaat regelmatig een welles-nietesdiscussie in de spreekkamer waarbij de bloeddruk van beide kanten hoog oploopt", aldus Tjerk Bosje, specialist interne geneeskunde der gezelschapsdieren in Amsterdam. Lees hier het hele artikel.

Vaccineren op maat

Al jaren is er een discussie of het wel nodig is om de hond elk jaar te vaccineren. Uit onderzoek is gebleken dat het niet meer nodig is om elk jaar de grote cocktail te geven. Soms houdt de bescherming zelfs heel lang aan. Als u nu wilt weten of het wel nodig is uw hond te vaccineren is er nu een test waarbij we na afname van een klein beetje bloed kunnen testen of uw hond nog voldoende bescherming heeft. Deze test doen we vooral bij honden waarbij de kans groot is dat er een ent reactie optreedt of een storing in hun afweer hebben. Een heel belangrijke uitzondering is de ziekte van Weil. Hiervoor is en blijft jaarlijkse vaccinatie noodzakelijk. Overleg met uw dierenarts over vaccineren op maat.

Katten scheren zonder narcose

Onze assistente Petra heeft zich toegelegd op het scheren van katten, zonder narcose. U kunt hiervoor speciaal bij haar een afspraak maken. Bel daarvoor 020 - 641 47 96. 

Nieuwe vlooiendruppels voor de kat

Er zijn voor de kat nieuwe vlooiendruppels, die tevens voor een goede ontworming zorgen: Broadline. Voor de hond zijn er nu ook tabletten tegen vlooien en teken: Nexguard. Informeer nu bij ons.

Uw dier mee naar het buitenland

Neemt u uw hond mee naar het buitenland, dan is een chip, Europees dierenpaspoort en rabiësvaccinatie verplicht. Een goede voorbereiding bestaat ook uit tekenbestrijding, ontwormen en eventueel vaccinatie tegen Piroplasma (babesia). Sinds kort is er ook een vaccinatie tegen Leishmania.